SZIA ÚJ ÜZI!
Új üzembe költözött a ZUZMO! Ez szuper, hiszen az az igény hívta életre, hogy többet tudjunk termelni, de persze egy költözés azért mindig stressz is. Valaki mondta, hogy, ha nem tudod kiszolgálni a piacot, mert kapacitásbeli korlátaid vannak, az egy pontig cuki, aztán már ciki :) Nagyon igaz :) Mi elértük a ciki szintet, amikor elkezdtünk komolyan foglalkozni a megoldással. Az első kis üzemünk az elinduláshoz tökéletes volt, de ezen a ponton már körülményes volt a termelés, plusz folyamatok, és felesleges mozdulatok vitték el a sok időt és energiát. Nem tudtuk tartani a lépést, eladtunk mindent előre, nem tudtuk, melyik kezünkbe harapjunk, a webshopon ne legyen ZUZMO, vagy a partnereknek szabjuk meg, hogy mennyit kérhetnek. A partnereink előtt egyébként le a kalappal, csodásak, hisz a végén már brutál alkudozások mentek, hogy mi van, amit tudunk küldeni és mikor, és eszméletlen kedvesek, türelmesek, megértőek voltatok velünk. Hálás köszönet ezért és a folyamatos biztatásért. Ugyanígy a vásárlóinknak is.
Szóval lépni kellett, aminek persze nagyon örültünk,hiszen ez azt jelentette, hogy tovább kell menni, a ZUZMO piacképes, de nagy volt már a nyomás. Aztán persze még jó sok idő volt mire megtaláltuk a helyet, átköltöztünk, és a lényeg, kitaláljuk, hogy a nagyobb helyen hogyan tudunk könnyebben, hatékonyabban többet termelni, úgy, hogy nem kötünk kompromisszumokat. Ez volt a technológiai része, amit nagyon ki kellett találni, hogy megkönnyítsük a dolgunkat, a felesleges folyamatokat kiiktassuk, és hatékonyabb legyen az egész termelés. Ehhez persze éltünk a technológia adta lehetőségekkel, de közben ragaszkodtunk a természetes megoldásokhoz; hogy az ital továbbra is megszülessen, ne manipuláljuk túlságosan. Valahol a sörfőzés és borkészítés között vagyunk, ami az eszközöket és a technológiát illeti. De menet közben nyilván sok (nem várt) kihívás akadt, viszont megtanultuk, hogy mindent össze lehet hozni mindennel, már, ami a tömlőket és tartályokat illeti, nagyjából mindenre van megoldás, csak meg kell találni, és, hogy sok minden csak a gyakorlatban derül ki. Tudtuk, hogy ez idő lesz és ez idő alatt nem lesz termelés, sőt tesztelni kell az új környezetet, technológiát, de a nehezén túl vagyunk, az új üzi gyönyörű, sok hely, nagy tér. Szinte minden működik, ami nem azt megoldjuk, illetve már megoldottuk :) A kristálygombáink nagyon jól érzik magukat itt és M+I is, ez érződik az italokon is :) Szóval most már tényleg a finisben, és mindjárt mutatjuk, hogy min dolgoztunk eddig, csak szerettük volna picit elmesélni a háttérsztorit :)