FERMENTÁLT, PROBIOTIKUS, ÉLŐ, NATÚR ÜDÍTŐ

TERMÉSZETES SZÉNSAVVAL

ÖSSZETEVŐK:

  • szűrt víz
  • élő kultúra
  • boróka/gyömbér/kurkuma/citrom
  • maradék cukor (fermentáció során átalakul <1g/100ml)
  • természetes szénsav
  • türelem
  • milliónyi hasznos baci

VEGÁNOK SZÁMÁRA IS FOGYASZTHATÓ PROBIOTIKUM!

Azért ZUZMO,

mert azok a kis "gombàk", telepek, akik segítenek minket a fermentálásban rendszertanilag zuzmók, azaz élesztőgombák és baktériumok szimbiózisai, együtt élő közösségük.

VÍZI KEFÍR

Kétféle teleppel dolgozunk, az egyik a japán kristálygomba vagy másnéven vízi kefir, akik a laktofermentáció, azaz a tejsavas erjedés folyamatában segítenek nekünk. Valójában mi csak a megfelelő körülményeket biztosítjuk nekik, mint pl. a hőmérséklet és a munkájukhoz szükséges idő. Táplálékuk a cukor, amit a fermentáció végére szinte teljesen "megesznek", ez pedig egy különleges ízt és természetes buborékokat eredményez. 

Végül egy csontszáraz, enyhén savanykás, natúr italt kapunk, ami tele van jótékony és hasznos bacikkal, így többek között segíti az emésztést, immunerősítő, enzimekben gazdag, bélflóra javító és mindemellett nagyon frissítő. Probiotikus limonádénak is nevezhetnénk, ahol a kvázi cukormentesség, a savanyú íz, és a szénsav is természetes módon jön létre. 


KOMBUCHA

A másik élő indítókultúra pedig a kombucha, amivel a kávékombunk készül. Italunk alapja, egy pécsi pörkölő, a CrackerJack Coffee Roasters Costa Rica-San Francisco száraz feldolgozású filterkávéja. 

A fermentáció során az ital teljesen átalakul, és egy új, izgalmas kávéélmény születik. A cukor-sav arány harmóniájára törekedtünk, így egy kellemesen savanykás, enyhén szénsavas ital jön létre, megőrizve a kávé narancsos-csokis ízjegyeit, amelyben taláható egy minimális maradékcukor. Ahogy a vízi kefírnél is, itt is, mind a szénsav, mind a savanyú karakter a természetes folyamat eredménye, így egy valóban natúr üdítőről beszélhetünk. Ez esetben a tejsav mellé belép az ecetsav is, így egy markánsabb, karakteresebb ital születik, amely él és tele van rengeteg, a szervezetünk számára hasznos baktériummal, így szuperjótékony hatással van egészségünkre.

A TARTÓSÍTÁSRÓL:

Mindkét esetben a megfelelő pH szint gondoskodik, ugyanis egy bizonyos pH szint alatt, csak a savtűrő jóbacik maradnak életben, így tulajdonképpen önmagukat tartósítják. A természetes savanyítás tehát egy biológiai tartósítási módszer, amely a tejsavasan erjesztő baktériumok savtermelésén alapul.

Köszönjük, hogy úgy döntöttél, kipróbálod szeretett italainkat. Mivel nem szokványos üdítőről van szó, ezért szeretnénk, ha néhány dolgot mindenképp tudnál róla: 

a ZUZMO italok:

  • Kisüzemi, natúr üdítők, melyek egy ősi, természetes módszerrel, fermentálással készülnek
  • Élő, frissítő, probiotikus (élőflórás) jóságok
  • A bennük található szénsav és savanykás íz a fermentáció során természetes módon alakul ki
  • Milliónyi hasznos (tejsav, ecetsav) baktériummal vannak tele, így fantasztikusan jótékony hatással vannak szervezetünkre és támogatják egészségünket
  • A megfelelő ph szint gondoskodik a tartósításról
  • A fermentáció során a cukor átalakul, a maradék cukor minimális, szinte nulla (lásd tápérték táblázat)
  • Natúr üdítők, kizárólag természetes összetevőkkel és folyamatokkal, hozzáadott adalékanyagot, tartósítószert, színezéket nem tartalmaznak
  • Vegánok számára is fogyasztható probiotikum, és "mindenmentes"
  • Szűretlen, seprőt tartalmazhatnak, ez a természetes folyamat velejárója, és mivel élő italok, ezért minimális palackvariáció előfordulhat.

Nagyon fontos számunkra

a termékeink minősége, ezért szeretnénk minél jobban és hosszabban ellenőrzésünk alatt tartani. A ZUZMOk élő italok, így nagyon érzékenyek a környezeti hatásokra. Mi arra törekszünk, hogy az italokat a legjobb formájukban zárjuk palackba. Azért, hogy Te is a legjobb formájukban élvezhesd őket, kérünk, hogy figyelj oda erre a néhány dologra:

  • Idd meg minél előbb de maximum három héten belül!
  • Tartsd és szállítsd mindig hidegen!
  • Tárold állítva, ne rázd fel!
  • Óvatosan bontsd fel!
  • A seprőt - attól függően, hogy szereted-e - töltsd ki, vagy hagyd a palack alján!

Minden egyes ZUZMOt saját kezűleg palackozunk és címkézünk. Ezért készleteink limitáltak. A címkéink művészi alkotások, amikre nagyon büszkék vagyunk. Ha szeretnéd megtartani a palackot, számos módon felhasználhatod, például vázának vagy gyertyatartónak. Amennyiben megválsz Tőle, kérünk, hogy azt a leginkább környezetbarát módon tedd. Nagyon köszönjük, élvezzétek a ZUZMOkat, és fogyasszátok őket a legnagyobb egészséggel!

ZUZMO ízek

Fontos elmondani, hogy a vízi kefírek esetében a második erjesztéskor adjuk hozzá a fűszereket, amikkel együtt ázik, újraerjed és így lesz a végeredmény a palackban található ital. A fermentáció során mind az állag, mind a szín és legfőképp, az íz is átalakul (gondoljatok csak egy kovászos uborkára, az sem olyan, mint amikor belekerül az üvegbe), így egy teljesen új ízélmény születik. Az új ízélmény a kávékombura is igaz, de ott végig együtt van a telep a kávéval.


  • Boróka: limonádés jegyek, kissé kefíres illat, száraz, kellemesen fanyar ital meghatározó savval.
  • Gyömbér: a fermentáció miatt a gyömbér íze visszafogottabb, mint amire számíthatsz, hiszen átalakul ez a csodás fűszer, és ilyen amikor nincs mellette cukor. Nagy test, krémes állag.
  • Kurkuma: valódi kurkumagyökérrel dolgozunk, zöldparadicsomos, bodzás, kapros ízjegyek, szuper savval. 
  • Kávékombu: savanyú, szénsavas kávé, a presszótonik alternatívája palackban. 

Legyetek nyitottak és nyissatok egy ZUZMOt!

Fogyaszd frissen a legjobb ízélmény elérése érdekében! Mi a legjobb formájukban zártuk palackba az italokat, és  azt szeretnénk, hogy Te is így tudd élvezni Őket. Ezért javasoljuk, hogy mindig frissen, behűtve fogyaszd. 

Mivel szűretlen, az alján található seprő hozzáad az ital textúrájához. Ha testesebb, krémesebb italt szeretnél, akkor azt javasoljuk, hogy óvatosan rázd össze bontás előtt, ha tisztábban szeretnéd kóstolni, akkor pedig hagyd a seprőt a palack alján. 

Mivel szinte nem tartalmaznak cukrot (maradék cukor minimális, lásd tápértéktáblázat), egy frissítő és valóban szomjoltó üdítőt kapunk. 


CÍMKE

Sokat gondolkodtunk, hogy milyen legyen a címke, ami illik ehhez az egész természetességhez, ami figyelemfelkeltő és ami jól mutat egy 0,33-as barna palackon. Mivel nem volt semmi annyira megnyerő, hogy ne keressünk tovább, pattant ki a fejünkből az ötlet, hogy miután annyi művészt ismerünk, bízzuk ezt Rájuk. És az hogy ki legyen a művész, az nem volt kérdés. Mind a ketten Jakócs Dorka barátnőnkre gondoltuk, aki szerencsére nagyon örült a kihívásnak, megkóstolta a ZUZMOkat és kirajzolta magából. Iszonyatosan megtisztelő, hogy ennyire inspirálta Őt az ital és az, hogy a ZUZMO ma olyan, amilyen, az hatalmas részben köszönhető Neki. 

Úgyhogy meg is ragadnánk itt is az alkalmat, hogy köszönjük Dorkánk!  

Tested, szervezeted legjobb jóbarátja

Rengeteget tudunk mesélni az italainkról, imádjuk őket és érezzük magunkon a jótékony hatását. Talán ez a legfontosabb, és ezekért a visszajelzésekért vagyunk a leghálásabbak, mikor valaki egészségén, problémáján, közérzetén segít a ZUZMO.  Nincs fogyasztási limit, nem lehet "túladagolni", de lehet, hogy valaki szervezete érzékenyebben reagál rájuk, így azt tanácsoljuk, hogy először, majd az ismerkedés során, fogyasszátok aszerint, amennyi jól esik, a szervezetek, testetek úgyis mutatja majd az irányt. 

Konkrét allergént (az ízesítéseket: gyömbér, kurkuma, boróka leszámítva) nem tartalmaznak, illetve kijelenthetjük, hogy gluténmentes, kvázi cukormentes, és persze vegán italok, amiben minden természetes, a folyamatok is, és semmi hozzáadott dolgot nem tartalmaznak. 

A fermentáció során, természetes módon kialakult szénsav, egészen más, mint a hozzáadott, lágyabb, apróbb, finomabb bubik, amelyek nem bántják a gyomrodat, hanem hűsítően nyugtatják.

Fogyasszátok bátran reggel éhgyomorra, este lefekvés előtt, étkezések mellé, előtt, után, ha túl sokat ettél, kávé mellé, alkohol mellett, helyett, másnap, sportoláshoz és gyomrunk, emésztőrendszerünk meghálálja. Mivel telis-tele van többek között hasznos tejsavbacival, enzimekkel, ezért bélflóránk meghálálja fogyasztását. Élő, frissítő, probiotikus jóságok, melyek vegánok számára is fogyasztható. 

EGÉSZSÉGETEKRE! Szó szerint.

Legnagyobb örömünkre, számos szuper partnerünk van országszerte (specialty kávézók, reggelizők, kovászos pékségek, delikát/csomagolásmentes boltok, kézműves sörözők, natúr borbárok, éttermek, nápolyi pizzázók, burgerezők, webshopok), ahol kóstolhattok, fogyaszthattok ZUZMOt. De természetesen mindig boldogok vagyunk az új együttműködésektől, és kapacitásaink erejéig igyekszünk mindenkit kiszolgálni, így írj nekünk,

HA TE IS SZERETNÉL ZUZMO PARTNERÜNK LENNI!