Balatonfüred - Csopak, Magyarország
Pécsi gyökerek lévén a villányi borvidéken ismerkedtem először, a szőlőtermesztéssel és borkészítéssel 2014-ben. A első inspirációk talán édesapám geológus háttere és feleségem, Lili nagypapájának pécsi szőlészeti kutató múltjából erednek. Az egyetem és pár év gyakorlati munka után, a tengerentúlon dolgoztam borász gyakornokként Új-Zélandon és Chile-ben. A tanulás és inspirálódás folytatódott Európa különböző borvidékein, sok kóstolással. 2018 óta élünk a Balatonon, ahol volt szerencsém részt venni több szőlőterület művelésében és telepítésében Mindszentkállától, Paloznakig.
Az egész történet egy kis területtel kezdődött pár éve, most 2 ha szőlőt 4 dűlőben, művelünk organikusan. Tihanyban majdnem 40 éves az ültetvény, Balatonarácson 80 éves gyalogtőkéket gondozunk. A különböző termőhelyek, parcellák kifejezése a célunk a borok készítésénél. A képlet egyszerű, a tiszta alapanyag, egy 150 éves kosár préssel egészfürtben vagy áztatás után a hordókba kerül, ahol spontán erjed, majd szűrés és derítés nélkül palackozzuk. A többi a természet dolga.