Régió: Burgenland
Termelő: Koppitsch Wines
Fajta: fehér
Alkoholtartalom: 11,5 %
40% Grüner Veltliner, 40% Weissburgunder, 20% Sauvignon Blanc házasítása.
A szüret során mindhárom fajtát az udvaron dolgozzák fel. az egész fürtök a ládákból egyenesen a kosárprésbe kerülnek, adalékanyagok és hőmérsékletszabályozás nélkül. A lé ezután 4 edényben kap helyet: rozsdamentes acéltartályban, nagy akáchordókban, tölgyfahordókban (2000 literes) valamint üvegszálas tartályokban. A HOMOK mindhárom összetevője seprőn marad és érik 6-7 hónapig. Derítés, szűrés és kén hozzáadása nélkül palackozva.
0,75 l
Szerintünk a korty: jól eltalált seprő, krémes, vibráló, energikus, sok gyümölccsel és jó savakkal. Csúszásveszély!